Българско семейство загина на борда на разбил се частен самолет в Македония

С такава Чесна са пътували българите

Четиричленно българско семейство – майка, баща и две деца, загина, след като малкият самолет, с който пътували от Охрид за София, изчезна от радарите във вторник и по-късно бе открит разбит в местността на връх Солунска глава, който е най-високият в планината Якубица в централната част на Македония. Това съобщиха местни медии, цитирани от БГНЕС и БНР.

Телата на четиримата загинали са намерени, съобщиха от Гражданската въздухоплавателна служба на Северна Македония.

Инцидентът се е случил след като малкият самолет "Чесна П210Н", е изчезнал от радалите малко преди 18 часа българско време. Контактът с машината е загубен на около 26 км южно от Скопие. Два полицейски хеликоптера са издирвали изчезналата "Чесна", потвърдиха пред македонската информационна агенция МИА властите за въздушен контрол на Северна Македония, предава електронното издание на вестник "Нова Македония", цитирано от агенция "Фокус".

"Заради лошите метеорологични условия пилотът е решил да кацне в Скопие, а малко след това е поискал позволение да продължи за София", заявява директорът на УО М-НАВ Николче Тасевски. Той добави, че преди да изчезне самолета от радара, пилотът му е съобщил, че има силна турболенция.

Самолетът е бил с германска регистрация.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?