Българско зрънце жито достига до 34 държави в света с KitKat

"Нестле България" инвестира 23 млн. лв. във фабриката си в София през 2020 г.

Българско зрънце жито достига до 34 държави в света с KitKat

Лидерът в производството на храни и напитки "Нестле България" изкупува над 2500 тона българско брашно на годишна база, които използва за направата на шоколадови десерти KitKat във фабриката си в София.

Вафлените кори, произведени в България, които са основен компонент на десертния бар, се правят от 100 % българско брашно.

Фабриката в София произвежда баровете KitKat за износ в 34 пазари по света и по този начин тонове българско брашно достигат до държави, сред които Южна Корея, Сингапур, Мексико, Катар, Южна Африка и Карибските острови.

"Вече 27 години "Нестле България" работи в посока подобряване на качеството на живот за българското общество, използвайки силата на добрата храна. Днес отново с гордост искаме да споделим, че дори в условията на криза "Нестле България" продължава да спазва стриктно своя ангажимент към местните производители, изкупувайки тонове българско брашно за направата на десерти KitKat. По този начин компанията затвърждава своята позиция на стратегически и устойчив бизнес партньор на българската икономика. Ние сме силно мотивирани да продължим нашите полезни практики с мисъл както за обществото, така и за околната среда, прилагайки иновативни и устойчиви практики като регенеративно земеделие", казва Нели Ангелова, мениджър комуникации "Нестле Югоизточен пазар".

Софийската фабрика "Нестле" произвежда повече от 2 500 000 шоколадови десерта KitKat дневно или 1736 барове на минута.

За направата на вафлените кори на всеки един от десертните барове се използва българско брашно от най-висок клас. Пшеницата, използвана за направата на KitKat, се обработва във високотехнологичната мелница, която произвежда марката "София Мел" и работи директно с над 90 доставчици.

Мелницата е оборудвана с професионални машини за почистване на зърното преди смилане, а процесът на обработване на зърното е напълно автоматизиран, което позволява стриктен контрол над качеството през целия процес на производство.

"Нестле Българя" продължава да подобрява своите производствени операции, като през 2020 г. компанията инвестира 23 милиона лева в модернизиране на фабриката си в София. Днес предприятието в българската столица е един от петте компетентни центъра за производство на шоколадови барове KitKat за регион Европа, Близкия Изток и Северна Африка.

Компанията продължава стриктно да спазва своите социални ангажименти и продължава да подкрепя местното производство, изкупувайки продукти изцяло от български фермери.

"Нестле България" проследява пътя на българското брашно от фермера Борислав Горанов, през мелниците на "София Мел" до фабриката в София и от там до 34 държави по света.

Споделяне

Още от Бизнес