"Балкан" заменя слотове на "Хийтроу" с "Бритиш Еъруейз"

Авиокомпания "Балкан" е договорила замяна на слотове на летище "Хийтроу" срещу слотове на второто летище на Лондон - "Гетуик", съобщи за mediapool.bg източник от компанията. Замяната се налагала заради това, че съдът все още бави одобряването на оздравителния план, внесен от синдиците Олга Миленкова и Христо Моллов. Поради това те нямат база, на която да поискат финансиране от банки за националния превозвач.

При замяната на слотове с "Бритиш еъруейз" "Балкан" ще получи 4 млн.щ.долара, които ще му позволят да оцелее до лятото. С началото на туристическия сезон приходите на компанията традиционно се увеличават.

Съдия Камелия Ефремова не се произнесе по оздравителния план заради пропуски и необходимост да се уточни допълнителния списък на приетите вземания. Това са претенции, заявени след едномесечния срок, обявен от съда, които са на стойност около 45 млн.лв. Според разпоредбите на търговския закон обаче кредиторите имат право да предявят претенциите си не до един, а до пет месеца

Междувременно израелският ежедневник "Глобус" съобщи, че собственикът на "Балкан" Гад Зееви продава притежавани от него парцели в Прага. Става въпрос за парцел от 40 акра, който е бил продаден за 4,5 млн.щ.долара плюс необявен публично процент от продажбите на офиси след като бъде завършен строежа на планирания бизнес-център.

Купувачи са консорциум от "Джи Ти Си Интернешънъл" (35%), Дойче банк (30%) и бизнесмена Бени Щайнметц(30%). От своя страна "Джи Ти Си Интернешънъл" е собственост на "Азорим груп"(16%), Дойче банк (4%) и "Кардан"(80%). Последната от трите фирми е акционер в консорциума "Ти Би Ай", който притежава застрахователното дружество "Булстрад".

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?