Балнеоложки хотел в Поморие стана “Сграда на година”

Балнеоложки хотел в Поморие стана “Сграда на година”

Голямата награда в националния конкурс “Сграда на годината” за 2007 година получи “Балнеохотел Поморие”, съобщиха в понеделник организаторите от в. “Строителство Градът”. Инициативата се провежда със съдействието на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).  Балнеохотелът се състезаваше в категория “Ваканционни хотели”. За най-красива жилищна архитектура през тази година специалистите определиха сграда “Секвоя” в столичния квартал Изток.

В категорията “Градски хотели” беше отличен варненския хотел “Модус”, който се намира до входа на Морската градина. Хотелът се отличава с изчистен архитектурен образ, поясниха организаторите, собствен силует, който е изчистен от излишни детайли. При търговските сгради, приза грабна софийската 7-метрова сграда “Зона фор хоум”, проектирана като търговски център за продажба на мебели и аксесоари към тях. “Порше център” беше отличен като най-добра обществена сграда с бизнес предназначение.

Заводът за месни продукти и полуфабрикати в Ловеч получи номинация за най-добра сграда на 2007 година в категорията на производствените сгради.

През тази година са връчени две специални награди за образцова реализация при опазване и адаптация на сграда, която е част от културно историческо наследство. Отличени са Съдебната палата в София и Театър “Сава Огнянов” в Русе.
През тази година награда “Вечна сграда”, която се дава за поощрение подпомагане, възстановяване и съхранението на паметници на културата с национално значение, получи църквата "Света Петка" в софийското село Белчин. 

Споделяне

Още от Имоти