БАН показва водородни електромобили и коли - играчки за Деня на детето

БАН показва водородни електромобили и коли - играчки за Деня на детето

Водороден електромобил и водородни коли-играчки ще бъдат показани на 1 юни от 11 до 15 часа пред сградата на Българската академия на науките (ул. 15-ти Ноември №1). По случай Деня на детето ще бъдат прожектирани образователни клипове и филми. Срещу представяне на свидетелство за управление на МПС присъстващите ще имат възможност да тестват водородния електромобил TOYOTA MIRAI FUEL CELL. Организатори са Институтът по електрохимия и енергийни системи – БАН и "Технократи“.

Събитието е част от съпътстващата програма на срещата по повод десетата годишнина на Съвместно предприятие “Горивни клетки и водород”, която се проведе на 28 май в София.

Българската академия на науките е партньор в предприятието “Горивни клетки и водород”. Водородните технологии имат огромен потенциал за намаляване на емисиите от CO2 на транспорта и диверсификацията на източниците на енергия. Следователно, ще допринесат за намаляване на емисиите на парникови газове, ще позволят да се повиши дела на възобновяемите енергийни източници и значително ще се намали общото потребление на енергия.

Демонстрацията на водородни технологии започна на 27 май в София и продължава на 30 май в Стара Загора и на 31 май в Благоевград.

Споделяне

Още от България