Банън се смята за невинен. Отрича измами с дарения за стената с Мексико

Стив Банън

Бившият съветник на американският президент Доналд Тръмп Стив Банън не се призна за виновен в участие в схема за измами с дарителската кампания за изграждане на стена по границата с Мексико, съобщи Асошиейтед прес.

Банън и още трима души бяха арестувани в четвъртък по обвинения в заговор с цел измама чрез дарителската кампания за изграждането на обещаната от президента стена по границата с Мексико.

Арестуваните са обвинени в измама на стотици хиляди дарители чрез кампанията за набиране на 25 млн. долара, наречена "Ние строим стената".

По време на заседанието на федералния съд в Манхатън, проведено чрез телеконферентна връзка, Банън заяви, че не се признава за виновен по повдигнатите обвинения.

Съдията определи гаранцията за освобождаване на бившия президентски съветник на 5 милиона долара.

Банън, видна фигура в американската десница, беше съветник на Тръмп по време на предизборната му кампания и част от мандата му.

В коментар президентът Тръмп изрази съжаление за ареста на Банън, но се дистанцира от дарителската кампания, като заяви, че стената по границата с Мексико е работа на правителството, а не на частни лица, съобщи Ройтерс.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?