Банда за трафик на хора е задържана при мащабна спецоперация в Германия

Банда за трафик на хора е задържана при мащабна спецоперация в Германия

При мащабна спецоперация в Германия са задържани водачите на организирана престъпна група, която е снабдявала граждани на Молдова с фалшиви румънски паспорти, предоставяйки им по този начин възможност да работят в Германия. Операцията, проведена в Хамбург, Долна Саксония, Бремен и Саксония -Анхалт, е започнала вечерта на 7 май и приключила на следващата сутрин. В нея са участвали около 800 полицаи, съобщи във вторник полицията.

Основните заподозрени са задържани в Хамбург – двама германски граждани и един руснак на възраст от 30 до 43 години. Освен това са задържани 49 мигранти, от които поне 35 са влезли незаконно на германска територия. Проведени са обиски в над 20 домове и офиси, събрани са многобройни улики, включително фалшифицирани паспорти, а също така злато и крупна сума пари в брой, съобщи полицията. При претърсванията са открити и забранени наркотични вещества, метални боксове, електрошоково устройство и 9-милиметрови патрони.

Бандата, свързана с дясноекстремисткото движение "Райхсбюргери" (граждани на Райха), се състои от около 8 човека. Освен руснака и двамата германци, сред заподозрените има граждани на Украйна.

Прокуратурата в Люнебург им е повдигнала обвинение за организирано вкарване в Германия на нелегални мигранти. По данни на следствието бандата се е занимавала с получаване по нелегален път на разрешения за пребиваване на молдовски граждани в Германия и незаконното им назначаване на работа, включително като охранители.

Спецоперацията е проведена след разследване, започнало през октомври 2017 г. след като на два аутобана в Германия са били задържани молдовски граждани с фалшиви румънски паспорти.

"Райхсбюргери" е движение, възникнало през 1980-те години и отричащо съществуването на германската държава. Привържениците му се асоциират с германската империя, съществувала от 1871 до 1918 г. и твърдят, че в момента Германия е окупирана от западните ѝ съюзници.

Споделяне

Още от Европа