Бандата на Янински взела 17 000 лева при обира на банкомата

Бандата на Янински взела 17 000 лева при обира на банкомата

Петимата бандити, които взривиха банкомат в София, са успели да отмъкнат над 17 000 лева от него, съобщи Нова телевизия.

Сигналът за експлозията беше получен в петък около 5:15 часа сутринта. Банкоматът се е намирал на фасадата на цветарски магазин на бул. "Рожен" в столичния кв. "Илиянци".

След преследване по улиците на София петимата извършители бяха арестувани в Ихтиман.

Открити са малки суми пари във всеки един от петимата мъже, които са криминално проявени.

Иван Янински-Шумахера, Юлиян Ценев–Байката, Николай Анев–Лъвчето, Росен Цветков–Ръкспина и Пламен Попов остават в ареста за 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Шумахера е един от най-известните и най-оборотните автокрадци в София. Първата му кражба на кола е била през 1999 година, когато Янински е бил само 14-годишен. Учител му е известният автокрадец Радослав Цукровски - Чичо Цък, който вече има над 80 висящи дела и само една присъда, но за друго - притежаване на фалшива шофьорска книжка.

Срещу Иван Янински пък има над 50 висящи дела за откраднати коли, но нито едно не е приключило.

През 2016 г. Шумахера "стъпи накриво", като открадна луксозното ауди на Младен Михалев-Маджо, след което сам се предаде в полицията. За последно е задържан от полицията преди година заради хулиганство на пътя край Ябланица.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?