Бандити убиха капитана на футболния тим на Южна Африка

Сензо Меива

Капитанът и вратар на южноафриканския национален отбор по футбол Сензо Меива (27 г.) е бил застрелян след свада с двама други мъже, съобщиха световните информационни агенции. Инцидентът се е разиграл в неделя вечерта в дома на актрисата и певица Кели Кхумало в град Вослоорус, на около 20 км южно от Йоханесбург.

"Двама млади мъже са нахлули в къщата и са поискали мобилни телефони, пари и други ценни вещи. Сензо се е опитал да защити приятелката си, след като един от крадците е насочил пистолет към нея", обявиха от местната полиция. Тогава той е бил убит.

"Потвърждаваме, че вратарят Сензо Меива е бил прострелян и за съжаление е починал при пристигането му в болница. Призоваваме всички за спокойствие, въпреки да знаем, че много хора в момента са разгневени и наранени. Уверяваме всички граждани на Република Южна Африка, че ще направим всичко по нашите сили, за да изправим убийците на Меива пред закона", съобщиха местните полицейски власти, цитирани от БТА.

Отборът на "Орландо Пайрътс", където Меива играеше, изразиха съболезнованията си на семейството и близките на загиналия футболист. От полицията обещаха да заплатят $13 500 за информация, която да помогне за установяване на престъпниците.

27-годишният Меива беше капитан на Република Южна Африка в четирите мача на тима от квалификациите за континенталното първенство. Той игра и в събота за своя клуб, който се класира за полуфиналите на турнира за купата на Лигата на Република Южна Африка

Споделяне

Още от Свят