Банка “Алианц България” издаде първата kредитна карта с чип у нас

Търговска банка “Алианц България” издаде в България първата кредитна карта VISA с чип., съобщиха от банката в сряда. Основното предимство на чип картите, известни още и като смарт-карти, в сравнение с използваните до момента карти с магнитна лента, е по-голямата сигурност за парите на клиентите. Благодарение на вградения чип, картата има разработена високотехнологична система за тристепенна защита на данните в нея.

Картата се нарича смарт, т.е. интелигентна, тъй като е активна - може да получава информация, да я обработва и впоследствие да взема решение. Друга характеристика е възможността в една карта да бъдат организирани няколко отделни структури данни и програми за работа с тях, например - идентификационна карта за здравно осигуряване, карта-електронно портмоне, осигурителна карта, кредитна карта и др. приложения.

Банка “Алианц България” стартира с издаването на карти Visa Classic с чип. До края на месеца банката ще предложи също VISA Business и VISA Gold.

До 31 декември 2006 г. ТБ “Алианц България” предлага първата кредитна чип карта при преференциални условия - без такса за обслужване за първата календарна година, преференциална лихва за първите 6 месеца - само 0,57% месечно, възможност клиентът да избере три последователни месеца през втората година, когато лихвата е с 50% по-ниска от стандартната.

При издаване на кредитната карта с чип, ТБ “Алианц България” не блокира средства на клиента и не изисква други гаранции. Банката отпуска кредитен лимит с максимален размер 10 000 евро, долари или равностойността им в лева.

С новата кредитна карта клиентите пазаруват без такса в търговски обекти в страната и в чужбина, плащат без такса в интернет, теглят пари в брой от банкомат или чрез POS терминал в банка или друга финансова институция. Чип картата съдържа и магнитна лента, което позволява тя да се използва както в търговски обекти, пригодени да приемат и обработват карти с чипове, така и на всички други терминали. Гратисният период за плащанията, извършени с картата, е 45 дни.

С издаването на VISA с чип клиентите на “Алианц България”  получават безплатно застраховка "Помощ при пътуване – медицински разноски" на ЗПАД "Алианц България". Застраховката е валидна при пътуване в чужбина и се активира при резервация или закупуване на самолетни билети, туристически пакет, rent-a-car или хотелски нощувки.

Ако клиентите притежават и револвираща кредитна карта MasterCard от ТБ “Алианц България” те могат да ползват една и съща картова сметка за двете карти с намалена наполовина такса за обслужване за втората година.

Споделяне

Още от Бизнес