Банка "Биохим" обрана през прокопан тунел

 

Дупката, през която крадците са проникнали в гражданското отделение със сейфове.
Снимка: Пресцентър на МВР

Клон на банка "Биохим" в София е бил обран от изобретателни крадци, прокопали дупка под земята в стил бягство от затвора "Алкатрас".

След отварянето на клона тази сутрин, към 9,10 часа столичната полиция е алармирана за взлом в клон "Южен парк", който се намира на кръстовището на улиците "Гоце Делчев" и "Петко Ю. Тодоров" в ж.к."Гоце Делчев".

Според началника на сигурността на банка Биохим Йордан Димитров, цитиран в официално съобщение на банката, проникването е станало през отвор в пода, който има връзка с мазетата на блока, в който се намира клонът на Биохим.

При влизането в трезора са били пробити около 30 сантиметра железобетон, за да се стигне по тунел под помещенията на банката.

Поне три дни са копали неизвестните обирджии, каза пресаташето Вики Блажева пред БНР. Тя уточни, че отворът в пода е бил забелязан тази сутрин от служителите, когато дошли на работа. Вчера отвор нямало.

По първоначална информация са разбити 44 касетки за съхранение. В тях вероятно са съхранявани документи, пари, бижута. По земята имало разпиляни монети тази сутрин.

От банката заявиха, че не знаят какво точно са имали клиентите, които не били длъжни да казват какво съхраняват - тепърва те ще трябва да удостоверят какво са имали, за да бъдат обезщетени. Застрахователите вече били информирани.

Установени са собствениците на разбитите касети. Освен с тях, от Биохим ще се свържат и със собствениците на оцелелите сейфове, за да ги успокоят.

Банковият клон се охранява от частен СОТ "161". Алармената система обаче не се е задействала при влизането на обирджиите, предполага се, че е била прекъсната.

На мястото на обира се извършва оглед за установяване на щетите.

Споделяне

Още от България