Банка ДСК обявена за най-добра банка за клиента за 2004 г.

Банка ДСК е определена за най-добрата банка за клиента за 2004 година, съобщи в неделя издателят на списание "Богатство" Светлозар Каранешев.

Резултатът е въз основа на националното представително проучване на "Прогрес консулт" сред 1000-1200 клиенти от декември 2004 година "Състояние на гражданския банков пазар".

Според проучването на второ място е класирана Евробанк, на трето - ОББ, на четвърто - Пощенска банка и на пето - Ейч Ви Би банк Биохим.

Вероятно не само специализираните и професионални анализи сочат банка ДСК като една от банките, предпочитани от дребни клиенти, но и самите клиенти в голямата си част определят ДСК като най-добрата банка за изминалата година, каза зам.-ректорът на УНСС доц. Пламен Орешарски.

Росен Кутелов, управител на консултантска къща "Прогрес консулт" каза, че в проучването към ноември - декември 2004 г. е регистрирано рязко нарастване на броя на гражданите, които ползват банкови услуги. По думите му за първи път скача и коефициентът на ползване на банкови услуги, което означава, че нараства броят на ползваните от един клиент банкови услуги.

Между 30 и 35% от активното население в България ползва банкови услуги, като до влизането ни в ЕС този показател се очаква да нарасне до 50%, отбеляза Каранешев.

Споделяне

Още от Бизнес