Банка ДСК предлага по-изгодни кредити за клиентите на осигурителната й компания "ДСК-Родина"

Клиентите на пенсионно осигурителната компания "ДСК-Родина" ще могат да теглят кредити от "Банка ДСК" с по-изгодни лихви, съобщи Богомил Манов, главен изпълнителен директор на ПОК "ДСК - Родина", цитиран от БТА. От дружеството уточниха, че лихвата за тези клиенти ще бъде с един процент по-ниска от обичайната за банката.

ПОК" ДСК - Родина" ще предложи скоро на клиентите си да теглят натрупаните суми от лихвите по пенсионната партида. Манов съобщи, че средната доходност за трите пенсионни фонда на компанията не е падала под 10 процента годишно. По закон лихвите върху тези суми не се облагат и се явяват чиста печалба за хората.

Валентина Станчева, заместник-директор "Маркетинг и продажби" в компанията уточни, че и лихвите от пенсионните партиди може ежемесечно да се насочват към отделна банкова сметка и да се теглят с дебитна карта.

ПОК" ДСК - Родина" е част от финансовата група на Банка ДСК.

Вицепрезидентът на унгарската компания ОТП Золтан Шпедер, която миналата година купи банката, обяви, че целта е до 2006 г. пенсионно осигурителната компания да увеличи с поне 50 % клиентите си и с 70% управляваните активи и да е между първите три компании в бранша.

Към края на 2003 г. в трите пенсионни фонда на ПОК"ДСК - Родина" са се осигурявали 140 000 души, като през миналата година активите на компанията са нараснали с 8.413 млн. лв. до 25 889 000 лева. През 2004 година в ПОК" ДСК - Родина" очакват пенсионно осигурените да се увеличат до 170 000.

От компанията съобщиха, че в Унгария пенсионните фондове на ОТП за 5 години са успели да увеличат пазарните си дялове от 20 на 28% при задължителното пенсионно осигуряване и от 6 на 14% при доброволното.

ДСК-Родина предлага осигурителните си продукти във всички 260 клона на Банка ДСК.

Споделяне

Още от Бизнес