Банката на руския купувач на ПОК "Доверие" открива свой офис в София

Свой представителен офис открива в София руската "Инвестбанк", контролирана от бизнесмена Сергей Мастюгин, който чрез регистрираното във Великобритания дружество "Юнайтед Кепитъл" купи най-големия български пенсионен фонд ПОК "Доверие", но сделката още не е одобрена от комисиите за финансов надзор и за защита на конкуренцията.

 

Писменото заявление за откриването на офиса е подадено до Българската търговска камара на 18 октомври, съобщиха във вторник от "Инвестбанк" и допълват, че това ще е първото представителство на руска банка, отворено в България след 1989 г.

 

"Виждаме огромен потенциал в развитието на икономиката в България“, посочва в съобщението Сергей Мастюгин, управляващ партньор на "Инвестбанк Русия". "Убеден съм, че представителството ни в България ще служи като ефективна бизнес платформа, която ще подкрепя нашите инициативи в застрахователния, банковия и логистичния сектор", допълва той.

 

По думите му представителният офис ще стимулира също така финансовото и междубанково сътрудничество в региона, необходимо за осигуряването на висококачествено управление на банкови и застрахователни услуги и на пенсионни фондове за клиентите на "Инвестбанк".

 

Предвижда се представителството да ръководи проекти на банката и нейните клиенти в България, както да и гарантира гладкото сътрудничество с българските власти, да консултира съществуващи и потенциални клиенти на банката и да задълбочи бизнес контактите с правителствени и търговски организации в България, посочва се още в съобщението.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?