Според самопризнанията на задържания

Банкерката от Бургас убита заради отказан кредит

Местопрестъплението на ул. "Поп Грую" в Бургас. Снимка: БГНЕС

Часове, след като 54-годишната банкова служителка Павлинка Йовчева бе застреляна на ул. "Поп Грую" в Бургас, докато пазарувала в зеленчуков магазин, 57-годишен мъж се предаде в полицията и направи самопризнания.

Заподозреният Любомир Симеонов се е появил в полицията в Сливен, като в колата му е открит незаконно притежаван пистолет "Макаров" със заличен сериен номер, съобщи в понеделник главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

По думите му задържаният е посочил като мотив за престъплението отказан му кредит от бургаския клон на банката, в която Йовчева заемала ръководна длъжност. Поисканият от Симеонов кредит бил на стойност 1.5 млн. лева.

Мъжът е собственик на фирма за изкупуване на билки, гъби и горски плодове, която действала основно в Сунгурларе. Предполага се, че Симеонов е бил в много затруднено положение, тъй като бизнесът му не вървял добре и имал дългове, за които е бил търсен от съдебни изпълнители.

Убитата Павлинка Йовчева е дългогодишен банков служител с много добра репутация, разказват колегите ѝ. От няколко години е била регионален мениджър "Банкиране на дребно" в голяма банка в Бургас. Заподозреният за убийството ѝ Любомир Симеонов пък е описван от съседите му, като затворен и неконтактен човек.

По неофициална информация, преди две седмици Симеонов е подал жалба в Икономическа полиция срещу банкерката, съобщи бТВ. За момента 57-годишният мъж е здържан за 24 часа, като се очаква Бургаската окръжна прокуратура да увеличи ареста му на 72 часа и да поиска от съда постоянното му задържане.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?