Банките от Уолстрийт предупредиха: Няма връщане назад при Брекзит

Банките от Уолстрийт предупредиха: Няма връщане назад при Брекзит

Няколко водещи банки от Уолстрийт са предупредили министъра на търговията на САЩ Уилбър Рос, че "няма връщане назад" в плановете за изнасяне работни места от Лондон след Брекзит, пише в. "Файненшъл таймс", цитиран от ДПА.

Според публикацията банките и други големи финансови компании, работещи в Лондон, са заявили на среща с Рос, че нестабилното правителство на Великобритания и бавният напредък в планирането на Брекзит биха могли да ги принудят да започнат преместването на хиляди позиции.

Шефове от банките, сред които Джей Пи Морган Чейс (JP Morgan Chase), Голдман Сакс (Goldman Sachs) и Ейч Ес Би Си (HSBC), са разговаряли с американския министър в Лондон в петък миналата седмица.

Те са го предупредили, че без преходно споразумение доближават точката, при която "няма връщане назад", когато трябва да започнат да прехвърлят работни места и капитал, преди Великобритания да напусне ЕС през март 2019 година.

"Имаше широка дискусия около липсата на напредък в преговорите за Брекзит и известно обсъждане на различни политически сценарии", цитира изданието неназован източник, като допълва, че банките са отказали да коментират срещата.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес