Банките се надпреварват в лова на клиенти с промоции и намаление на лихвите

Няколко търговски банки обявиха едновременно във вторник различни промоции за клиентите, които потърсят от тях ипотечни заеми. Това става в навечерието на откриването на изложението за строителство и обзавеждане “Стройко” и паралелното на него друго изложение  “Имоти Експо”. Изложенията от този тип са свързани с увеличена активност на посетителите им, които се възползват от намаленията или промоционалните цени, за да направят покупки на домакинско оборудване, мебели, ремонтни материали, или да сключат сделки за недвижими имоти.  

Булбанк, Хебросбанк и Биохим с ипотечни кредити без такси за управление

Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, банки от UniCredit Group, ще отпускат ипотечни заеми без годишна такса за управление и без комисионна за предсрочно погасяване по време на тазгодишното изложение Стройко от 18-22 октомври в НДК, София. В допълнение клиентите получават наполовина по-ниска такса за разглеждане на ипотечен заем и 50% намаление на еднократната комисионна за отпускане за кредитите.

Облекчените условия по ипотечните заеми са валидни при подаване на искане за ипотечен заем по време и един месец след изложението в някой от клоновете на трите банки. Необходимо е само клиентите да попълнят специални талони за получаване на преференциалните условия на Булбанк, HVB Bank Biochim или Хеброс Банк. Безплатните талони  могат да бъдат намерени на общия щанд на трите банки на изложението Стройко на 7 етаж в зала 3.

Предложенията на трите банки дават свобода за избор на клиентите по отношение на лихви (плаващи или фиксирани), на начини за погасяване, възможности за обезпечения, срок и валута. Така заемът се договаря заедно с консултанта спрямо индивидуалните нужди на клиента.

Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк предлагат ипотечни заеми, които могат да се използват за различни нужди. Заемите на Булбанк са класически ипотечни кредити за закупуване, ремонт или строеж на жилище, а HVB Bank Biochim и Хеброс Банк освен за покупка на имот, предлагат и продукт, по който клиентът може да използва средствата за стартиране или разширяване на бизнес,  за лично и семейно ползване, за рефинансиране на съществуващ заем и др.

В допълнение за ипотечните заеми на Булбанк се въвежда програмата „Сподели и спести”. Всеки кредитополучател на Булбанк с ипотечен заем, който доведе нов клиент на банката, се освобождава автоматично от една или повече месечни лихви в зависимост от броя клиенти, които доведат или от сумите, които банката отпусне.

Бързи потребителски кредити при облекчени условия предлага Пощенска банка

Специален щанд, на който ще се предлагат формуляри за кандидатстване по жилищни кредити, бързи потребителски кредити, кредити за енергийна ефективност, както и кредитни карти Visa, American Express и EuroLine, открива Пощенска банка в рамките на Стройко”. Институцията е трaдиционен партньор на строителното изложение и негова официална банка.

Основен акцент ще бъдат жилищните кредити със специална оферта до 31 декември 2006 г.  Възможност за изплащане на ниски вноски през първата година и отстъпки в размер на 50% от първоначалните такси са само част от специалната оферта на финансовия трезор.

Жилищните кредити на Пощенска банка са предназначени за закупуване на недвижими имоти, ремонт и подобрения, строеж и довършителни работи.

Максималният срок за погасяване на кредита е до 35 години, а процедурата по кандидатстване е изключително опростена - предварително одобрение на кандидатурата се получава за 2 дни. Банката финансира до 100% от стойността на сделката по покупка на имота.

Бързите потребителски кредити на Пощенска банка също се предлагат при специални условия. До 31 октомври кредитополучателите ще ползват преференциална лихва за първата година – 10.5%. Кредитите без поръчител ползват допълнително 1% намаление на действащата лихва за остатъчния период. Банката предлага и кредитна карта Visa Electron без такса за първата година като бонус.

Кредит „Енергия” е другият специализиран потребителски кредит, с който посетителите на изложението ще могат да направят енергоспестяващи подобрения в своя дом – дограми, изолационни и отоплителни материали и др. Програмата предоставя безвъзмездна помощ в размер до 20% от кредитираните капитални разходи. Кредитът е освободен от административна такса и се предлага при по-ниска лихва – 11,9% за срок до 60 месеца. Кредитополучателите получават бонус кредитна карта Visa Electron без такса за първата година.

Специално за изложението от 18 октомври до 1 ноември Пощенска банка ще предлага кредитните карти Visa и American Express без такса за първите 6 месеца. В рамките на този период кредитна карта EuroLine ще предложи 50% намаление на оскъпяването за покупки на вноски при определени търговци. Картодържателите ще могат да посетят търговците както на щандовете им на „Стройко”, така и в магазините им и да се възползват от промоцията.

Райфайзенбанк отвори 24-часов авторизационен картов център

Райфайзенбанк отвори авторизационен център за обслужване на картодържателите на банката, който осигурява 24-часово обслужване 7 дни в седмицата. На телефоните на Авторизационния център 971 13 25  и  8174 121  клиентите могат да получат професионално съдействие и актуална информация при блокиране или възникнали проблеми при използването на дебитни и кредитни карти, издадени от Райфайзенбанк. Авторизационният център не предоставя финансова информация.

Societe Generale Експресбанк намали лихвите по 15-годишните жилищни кредити

SG Експресбанк предлага на своите клиенти жилищни кредити при нови по-добри условия. За срока до 15 год. лихвеният процент в лева се намалява от 6,9% на 6,4%. При срок от 16 до 20 год. лихвата в лева става 6,9%, а за срок от 21 до 25 г. – 7,15%.

Месечната вноска по кредит от 40 000 лева за срок от 15 години възлиза на 365 лв. с включена застраховка ‘Живот и трайна нетрудоспособност”, а годишният процент на разходите (ГРП), който отразява глобалната цена на кредита (лихвен процент, застраховка и такси за обслужване), e 7.65%.

Паралелно с промяната на лихвите в лева, Societe Generale Експресбанк запазва до 31 декември 2006 г. промоционалните си лихвени проценти за жилищни кредити в евро. За срок до 15 год. лихвеният процент в евро е 5,9% - една от най-ниските лихви за жилищен кредит в евро на нашия пазар, за срок от 16 до 20 год. лихвата е 6,4%, а за срока от 21 до 25 год. - 6,65%.

Месечната вноска по кредит от 20000 евро за срок от 15 години възлиза на 177 евро с включена застраховка „Живот и трайна нетрудоспособност”, а годишният процент на разходите (ГРП) e 7,11%.

Посочените лихви са валидни за клиенти, които получават заплатата си по разплащателна сметка в Societe Generale Експресбанк. Надбавката към лихвения процент по жилищни кредити без превод на заплатата се намалява от 1% на 0,5%.

Във връзка с участието си на изложението «Стройко», SG Експресбанк обявява специална промоция за посетителите на своите два щанда в НДК. Онези от тях, които подадат искане за жилищен кредит в периода на изложението, ще бъдат освободени от еднократната такса за усвояване на жилищен кредит в размер на 1%, или минимум 396 лв.

Споделяне

Още от Бизнес