Банкова служителка от Варна е арестувана заради 1 млн. лв, пращала ги на непознат в Монтана

Банкова служителка от Варна е арестувана заради 1 млн. лв, пращала ги на непознат в Монтана

Банкова служителка от Варна е арестувана по обвинение за присвояване на близо 1 млн. лв. от сметки на клиенти, съобщиха от прокуратурата. 38-годишната жена работи като експерт в отдел "Банкиране на дребно" на банка, чието име не се споменава.

През последните 3 години тя е изпратила по куриерска фирма 970 хил. лв. до мъж в Монтана, когото познавала само по интернет, твърдят разследващите. Това се е случило, въпреки че двамата никога не са се срещали на живо. Обяснението ѝ за изпращане на парите било, че мъжът имал неуредени сметки с лихвари, а банкерката се опитвала да му помогне.

Служителката Невена Й. е присвоила парите от вложители на банката, сочат данните на прокуратурата. От съобщението на държавното обвинение не става ясно как схемата е била разкрита. Посочва се само, че парите са били изпращани от Варна в Монтана по куриер в продължение на три години. Тайнственият мъж се представял на банковата като Мирослав Михайлов в интернет-общуването, но парите били изпращани до "Сергей", който уж бил негов братовчед. По лична карта получателят имал съвсем други имена.

"За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща ѝ изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата ѝ родители. Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични", твърдят от прокуратурата.

В момента банковата служителка е арестувана за 72 часа. Прокуратурата ще иска да бъде задържана за постоянно.

Споделяне

Още по темата

Още от България