Банкя се озова в центъра на яростен словесен сблъсък на БСП с ГЕРБ

Банкя се озова в центъра на яростен словесен сблъсък на БСП с ГЕРБ

"Непреднамереното" откриване на предизборната кампания на левицата в 25 избирателен район в Банкя – родното място на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, в събота, придружено от мощно освиркване на Сергей Станишев от симпатизанти на ГЕРБ, породи яростна словесна схватка на следващия ден между Борисов и Станишев.

Според Борисов, който както съперника си Станишев, проведе в неделя редица предизборни мероприятия, вчерашната активност на негови поддръжници и съграждани, засипали с ругатни, дюдюкания и неприлични жестове премиера, се дължала на факта, че те като граждани на Банкя, не искали социалисти в града си. Лидерът на ГЕРБ заяви още, че кампанията на социалистите, която бе открита в парк Ротондата, била чиста провокация лично срещу него, и запита, ако не е така, защо Станишев е отишъл с двойна охрана в Банкя. И заключи, че хората "добре са го посрещнали и добре са го изпратили".

Провокацията на лидера на БСП Станишев е равносилна на това самият той да отиде в селото на Ахмед Доган и да открие предизборната си кампания, заяви още Борисов.

"Мутрите ги създаде бащата на Станишев, неговите хора, тези, които създадоха 20-годишния преход – БСП", отправи още "ласкави думи" към лидера на БСП столичният кмет.

На това от другия край на страната – от Гълъбово, където бе, за да открие паметна плоча на видни енергетици, Станишев отговори, че "Банкя не на Борисов бащиния, че в България няма феодални владения".

Той обясни, че понеже в събота се навършили 153 години от рождението на Димитър Благоев, а къщата-музей на Дядото била в Банкя, социалистите и лично той като мажоритарен кандидат решили да стартират кампанията си там. "Ще се появяваме отново в Банкя и не само там, колкото и да се ядосва г-н Борисов", закани се още Станишев и пожела на Борисов "да си седи в Банкя, неговите фенове да ходят да му пожелават да се възстанови по-бързо, което и аз му пожелавам и да спре да прави коментари".

А по повод на репликата на Борисов за бащите на мутрите, премиерът заяви: "Имаше време, в което именно силовите групировки в силовия бизнес си разпределяха територии. Това, което казва г-н Борисов, е рецидив от онова време, а на останалите въпроси си отговорете сами".

А лидери на столичната организация на БСП свикаха в София специална пресконференция, за да изразят възмущението си от факта, че в освиркванията на Станишев в Банкя са участвали ученици, които преди това пили бира в заведението на охранителната компания ИПОН, на която шеф бе Борисов, преди да влезе във властта.

Споделяне

Още от България