Под диктовка на земеделския министър

Банско и Разлог организират протест срещу протеста

Найденов: Искахме освен магистрали да оставим и писти, но явно няма да стане

Банско и Разлог организират протест срещу протеста

Контрапротест  "Да спрем екологичния рекет" ще организират жители от Банско и Разлог. Инициативата дойде минути след като президентът Росен Плевнелиев обяви мотивите си по налагането на вето по Закона за горите и странно съвпадна с констатацията на земеделският министър Мирослав Найденов, че "няма ненаказано добро" и упрека му към "малките общини", които не са се застъпили за правителството.

Демонстрацията в защита на нормативния акт е насрочена за  неделя от 13:00 часа. Организирани защитници на закона в този му вид ще бъдат в Симитли, на разклона на Банско, като протестиращите срещу другите протестиращи заплашват също с блокади, но на международния път Е-79.

Обявлението за демонстрация в защита на  гласуваните текстове от закона бе направено най-вече в отговор на критиките на земеделския министър Мирослав Найденов, който заяви в събота, че малките общини са оставили правителството само да прокарва закона, при положение, че той бил в тяхна услуга.

Найденов попита защо и те не са излезли да кажат своята позиция в подкрепа на закона, за да се чуе, че има и друго мнение, освен това на протестиращите срещу поправките.

По-рано през деня земеделският министър обяви, че „Принципът "страх лозе пази" в момента ще ни остави без лозе“. В познат стил, цитирайки думите на Борисов, той припомни думите на премиера към еколозите, че пътят към ада е осеян с рози. Той изрази огорчението си, че освен магистрали са мислели, че след тях ще останат и ски пистите. "Е, няма да останат".

Той допусна, че сигурно има нещо, което можело да бъде направено по-добре и обясни, че има и друг вариант, но той е по-дълъг и е свързан с промяна на други режими.

Споделяне

Още по темата

Още от България