Бар селекция от премиум бири ще формира ценители у нас

Бар селекция от премиум бири ще формира ценители у нас

Макар лятото да свърши и настроението за пиене на бира да зависи пряко от броя слънчеви часове, от "Карлсберг" са избрали есента да дадат старт на кампанията си по формиране на ценители на бира у нас, пускайки по заведенията селекцията HouseOfBeer, съдържаща и по-малко познати за българския пазар премиум бири, произвеждани от пивоварната.

Селекцията включва германска пшенична бира, белгийски ейл, италианска бутикова лагер и бок бира, испанска лагер бира, както и американска крафт бира. Догодина компанията ще започне да предлага същата пакетирана комбинация за вкъщи и в търговските вериги. Идеята е да се разнообрази пазарът, българите да опитат нови вкусове и да получат информация кои бири с какви храни е добре да се консумират.

Германската марка "Ердингер" (ЕRDINGER) e представена от разновидностите вайс и дункел. "Ердингер вайс" балансира различни аромати, подчертани чрез типичното за шампанското бутилково отлежаване. Пшеничната ѝ основа придава на питието леко пикантен вкус на карамфил, уравновесен с аромат на мая и специален набор от умерено горчиви хмелове. Малцовият аромат добавя леко сладникав вкус, който се балансира отлично с хмеловия дъх на бирата. Плътна и с леко горчив, но ненатрапчив послевкус, бирата подхожда добре на всякакъв вид месо, риба, салати, сирена и дори на десерти.

Тъмнокафявата елегантна бира "Ердингер Дункел" съдържа внимателно подбрани тъмни малцове с дълбоки, изпечени аромати. Селектираните пшенични и ечемични малцове са балансирани с аромата на Hallertau хмел, а кусът се допълва от микс от карамел, ядки и прясно изпечен хляб.  Произведената през 1989 г. като подарък за рождения ден на собственика на пивоварната бира върви на всякакъв вид месо, салати, сирена и на десерти. 

Испанската "Сан Мигел Фреска" (SAN MIGUEL FRESCA) е лека и освежаваща, приятно горчива бира с цитрусови нотки. Златистият лагер предлага малцов аромат с наситени плодови вкусове, извлечени от висококачествените хмелове, използвани при варенето. Може да се сервира с лимон и се комбинира отлично с леки морски храни, разядки и салати. 

Кехлибарено-златистата американска "Бруклин лагер" (BROOKLYN LAGER) предлага хармоничен баланс между изявения си малцов характер и освежаваща горчивина, извлечена от богата селекция висококачествени хмелове – "Ahtanum“, "Cascade“, "Saphir“, "Vanguard“, "Hallertauer Mittelfrueh“. Нейният аромат е обогатен чрез сухо охмеляване - вековна практика на прибавяне на свеж хмел към бирата по време на ферментация. В резултат свежата и ароматна бира си подхожда с богато разнообразие храни, като бургери, паста, пица, чипс и по-леки сирена.

Подборът включва и две разновидности на италианската марка "Анджело Порети" (ANGELO PORETTI). Създателят ѝ Анджело Порети открива тайната на хубавото пиво по време на пътувания им Австрия, Бохемия и Бавария. Завръщайки се през 1877 г. в родната Италия Порети основава собствена пивоварна във Валония, популярна с кристално чистата си вода, което е идн от най-важните фактори за производството на добро пиво. Всяка от бирите на Анджело Порети носи цифра, отговаряща на броя хмелове, използвани за направата и́.

В българските заведения ще бъдат представени четворката и петицата като четворката е най-популярната бира на повиварната. "Анджело Порети 4" предлага свеж, плодов, умерено горчив вкус, който се дължи на голямото разнообразие от хмелове, сред които Columbus. Съвсем логично пивото пасва идеално на италианската кухня – пица, паста, ароматни сирена и салами. Най-осезаем в "Анджело Порети 5" е Saaz-хмелът. Характерна с богато тяло и умерено горчив вкус, петицата предлага изненадваща алтернатива на познатите бирени вкусове. Бирата е идеална за консумация със сирена и сушени меса, подхожда си добре с пица, паста и италианска кухня.

Белгийската абатска бира "Гримберген Блонд"(GRIMBERGEN Blonde) е позната на българските ценители на пиво, а онези, които досегане са разнообразявали любимата си марка, могат да се насладят на елегантно балансирания ѝ плодово-ечемичен характер.

Историята и́ започва с основаването на Абатство Гримберген през далечната 1128 година, когато за пръв път монаси започнали да смесват ръчно подбрани съставки за направата на освежаващото пиво. Манастирът е опожаряван неколкократно - през 1142г., през 1566 г. и през 1798 г. , но винаги се "прераждал“ като феникс от пепелта, за да продължи да създава уникалната бира. Ейлът с характерния си сладникав вкус и лека горчивина се комбинира перфектно с морски храни, сирена като гауда, бри и чедар, местни ястия,  дори с десерти и плодове.

Споделяне

Още от Бизнес