Барабанистът на AC/DC се призна за виновен за отправяне на заплахи за убийство

Фил Ръд

Барабанистът на известната австралийска рок група AC/DC Фил Ръд се призна пред съда за виновен за отправяне на заплаха за убийство и притежаване на наркотици, предадоха световните агенции.

Музикантът призна вината си в съд в Нова Зеландия. Той може да получи до 7 години затвор по обвиненията за заплаха за убийство. Фил Ръд беше пуснат под гаранция в очакване на заседанието през юни, на което ще му бъде произнесена присъдата.

На 26 септември 2014 година Ръд позвънил на доставчик, който работил за него от три години, и го заплашил с убийство. Отделно отправил закани да убие и дъщеря му. Месец и половина по-късно полицията претърсила дома на Ръд и намерила 0.71 грама метамфетамин и 130 грама канабис.

Фил Ръд се премести да живее в Нова Зеландия през 1983 г. Той има ресторант, наречен "Мястото на Фил" в Тауранга на източния бряг на Северния остров.

Въпреки показанията на Фил Ръд законодателството на Нова Зеландия дава на съдията правото да не произнася осъдителна присъда, дори когато подсъдимият е признал вината си в съдебната зала. Магистратът може да не произнесе осъдителна присъда, ако прецени, че последиците от осъждането ще превишат сериозността на престъплението.

Споделяне

Още от Свят