Барбекюто на Доган да бъде съборено, реши Административният съд

Административният съд София – град потвърди заповедта на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) за събаряне на навеса с барбекюто в двора на т.нар. Сараи на Ахмед Доган в столичния квартал "Бояна". За това съобщи ДНСК, като посочва, че решението се отнася за "незаконен строеж “Навес – барбекю със санитарен възел, изпълнен в кв.25, по плана на вилна зона “Беловодски път”, гр. София".

На 3 юни съдът е отхвърлил жалбата на фирма “Делта Епсилон” АД, която се води собственик на имота, срещу заповедта на ДНСК за събаряне на барбекюто. По този начин съдът потвърждава издадената на 20 август 2009 г. от ДНСК заповед за събаряне на незаконния строеж. Решението на Административния съд може да бъде обжалвано в 14 дневен срок.

Независимо от множеството сигнали, внесени от ДСБ и впоследствие от Синята коалиция за различни строежи и имоти из страната, свързвани с лидера на ДПС, барбекюто в двора на Боянските сараи към момента е единственото нещо, с което на Ахмед Доган може да му се наложи да се раздели. Но и това далеч не е сигурно.

През август миналата година ДНСК е констатирала и други незаконни строежи в боянската резиденция на ДПС, намираща се на ул.”Стар Беловодски път”46: Незаконен строеж- “Масивна ограда”, незаконен строеж – “Масивна сграда КПП”, незаконен строеж - “Навес – барбекю със санитарен възел”. Строежите са изпълнени без необходимите строителни книжа и в нарушение на ЗУТ, като за тях са издадени заповеди за събаряне, които са обжалвани пред Административен съд- гр. София от собственика на строежите фирма “Делта Епсилон ” АД., съобщава ДНСК.

Засега съдебно решение има само за барбекюто, като все още не е ясно дали ще последва обжалване и какъв ще е изходът от делото. За останалите строежи образуваните административни дела все още не са приключили.

Споделяне

Още по темата

Още от България