Бареков: Докато ПФ е в управлението, няма да има пускане на европейски фондове

Докато Патриотичният фронт участва в управлението на страната, няма да има пускане на европейските фондове за България, заяви в неделя лидерът на България без цензура и евродепутат Николай Бареков.

ГЕРБ трябва да разбере, че с патриотите са дотук; след Нова година ще започнат директни санкции към България заради ксенофобска партия, включена в управлението, заяви Бареков.

По думите на Светлин Танчев, председател на парламентарната група на Български демократичен център Патриотичният фронт трябва да бъде изваден от управляващата коалиция, а ГЕРБ трябва по възможно най-бързия начин да проведе разговори с БДЦ, за да се вземе най-разумното решение - БДЦ да подкрепи управлението срещу определени ангажименти.

Според Бареков най-логичното управление би било две десни партии, каквито са ГЕРБ и Рeформаторският блок, и партия в центъра, каквато е ББЦ. Ние сме европейски призната партия и член от европейското семейство на консерваторите, обясни Бареков.

Той заяви, че парламентарната група на Български демократичен център има претенции да оглави комисията по европейските фондове  в парламента. Начело на нея трябва да застане Светлин Танчев, защото има необходимия ценз, смята Бареков.

Николай Бареков, цитиран от БТА, съобщи, че неговата партия подготвя редица проектозакони - за лобизма, за детските  надбавки, а самият той продължава да настоява за налагане на образователен ценз при гласуване. Подготвям и законопроект за държавна сигурност, който предвижда агенти на ДС да не получават допуск до класифицирана информация.

Бареков каза още, че ще подкрепи инициативата на ГЕРБ да отпаднат прехващанията на суми в  КТБ през периода на надзора.

Имаше политическа формация, финансирана с пари на банката, и тази партия не е нито ББЦ, нито ГЕРБ, ДПС или БСП, заяви Бареков. Надяващ се очевидно, че вече е забравено как партията пу тръгна от едно телевизионно предаване на ТВ 7, финансирана щедро от Корпоративна търговска банка (КТБ) и превърната в рупор на мажоритарния си собственик Цветан Василев и бившия му партньор и настоящ противник Делян Пеевски.

След гръмкия раздор между двамата Василев призна, че е финансирал телевизионното риалити на Бареков "България без цензура", на чиято база възникна едноименната му партия. Бившият журналист пък миналото лято беше яростен противник на протестите, породени и насочени срещу модела "КОЙ", и не криеше близостта си с олицетворяващите този модел депутат Делян Пеевски и банкера Цветан Василев.

Споделяне

Още по темата

Още от България