Говорителят на Реформаторския блок:

Бареков е продукт на Доган, говори чрез медиите на Пеевски

Радан Кънев, лидер на ДСБ и говорител на Реформаторския блок. Сн. БГНЕС

Мафията в България си създава алтернативи на самата себе си – гласовити политици се правят на опозиция, влизат във властта, а след това заиграват с когото трябва. Такива "брокери, чрез които мафията да търгува влияние в следващия парламент” са Волен Сидеров и Николай Бареков, обясни пред бТВ говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев.

По думите му, схемата при подобни политически сценарии е ясна – и Сидеров, и Бареков преди избори отричат за възможни съюзи с управляващите партии, но след попадане във властта се хвърлят в сътрудничество с "когото трябва” – според задкулисните интереси.

"Бареков е продукт на Доган и ДПС. Говори за промяна, но чрез медиите на Пеевски. Освен това - допуска се узурпацията "Lafka" в микробизнеса у нас. Създават се умишлено предпоставки да се монополизира земята у нас – с нормативи и закони, като Закона за акционерните дружества, който създава данъчен рай за окрупняване на земеделски масиви. Решението за мораториума беше стъпка в същата посока – да се защитят монополистите, ако някой реши да ги конкурира”, каза още Радан Кънев.

Той потвърди ангажимент на реформаторите, обявен преди ден – че те от своя страна няма да сътрудничат с ГЕРБ. "Те имаха седмица по-рано от нас национална конференция, на която казаха, че не искат да се променят, а просто искат отново властта. Това поне го казаха открито. По това ГЕРБ носи белези на специфични режими в Западните Балкани – като Албания, Косово, Босна”, каза още говорителят на десния блок.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?