Бареков иска проверка за произхода на парите на сина на Георги Първанов

Като евродепутат сезира ДАНС, прокуратурата и Европейската комисия

Бареков иска проверка за произхода на парите на сина на Георги Първанов

Николай Бареков иска проверка на произхода на парите на сина на експрезидента Георги Първанов – Ивайло за купуването на кюстендилския хотел "Стримон Спа". Като евродепутат той ще сезира ДАНС, прокуратурата и Европейската комисия, се казва в съобщение изпратено от партията му "България без цензура".

В началото на юни 27-годишният син на Първанов, заедно с дъщерята на бившия вътрешен министър Николай Добрев – Марияна станаха собственици на хотела, който има задължения за над 3 млн. лв. Георги Първанов съобщи, че синът му е платил 207 хил. лв. за 49% от акциите на хотела.

Не е ясно колко е платила Марияна Добрева и защо за нея Бареков не иска проверка на доходите ѝ.

"Службите трябва да проверят парите за хотела. Нека да се види откъде са дошли средствата. На мен ми беше направена пълна данъчна ревизия. Преди това през подобна проверка мина и Бойко Борисов. Не може едни да бъдат проверявани, а други не. Законите важат за всички", казва Бареков.

Той пита защо мълчат "колегите от "Протестна мрежа"", които са сезирали прокуратурата за неговите доходи.

"Защо се прикрива връзката между Румен Петков и КТБ и не се ли интересуват Реформаторите "Кой" събра в една коалиция тях самите, хората на Костов и тези на агент Гоце", пита още Бареков.

Той се надява на "активно съдействие на службите за падането на завесата и изваждането на яве" на произхода на милионите на "агент Гоце", при положение, че не са декларирани пред Сметната палата, както следва да бъде направено съгласно закона.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?