Бареков не бил приятел с Пеевски и ако забогатее от политиката, щяло да е "случайно"

Новият политик и бивш журналист Николай Бареков, който обеща връщане на "Народна република“ България обясни в събота, че изпитва носталгия по комунизма, но всъщност бил десен човек.

Пред бТВ той заяви, че режимът е започнал да му липсва, защото в страната е "имало една елементарна сигурност поне за младия човек“.

"Капитализмът беше ли с човешко лице? Изгони два милиона и половина българи от страната си“, каза Бареков и заключи, че предпочита зад кулисите да го гледа Тодор Живков, а не Ахмед Доган.

Въпреки това, обаче новият политик бил десен човек, защото е специализирал в Англия и Америка. Вероятно именно тези специализации му давали възможност така да анализира политическите процеси, че щом види как започват, да знае как свършват. Освен това Бареков обясни, че от 20 години бил "политически журналист“.

Освен кариера от две десетилетия в медиите, той бил и предприемач.

Новият политик обясни също, че иска да вземе баницата от Бойко Борисов и Ахмед Доган и да я даде на българския народ. След това той се закле, че никога няма да продаде партията си "България без цензура“ на ДПС.

"Проклет да бъда – и аз, и децата ми, и близките ми хора, и майка ми, и баща ми, ако продам „България без цензура“ на ДПС“, заяви новият политик, малко преди да отрече всяка прилика между него и Яне Янев, за каквато често говорят анализаторите.

"Примерно Яне е около 50 кг клоун, аз съм около 120 кг истински българин. Знам езици, специализирал съм, бил съм мениджър на големи корпорации. Яне Янев какво е бил точно, че не се сещам – подлога на Бойко Борисов.“, очерта разликите с лидера на РЗС бившият журналист.

Освен килограмите, които "свидетелстват“ за това, че е българин, Бареков изтъкна и че е патриот. “Слагам лика на Левски на гърдите си, го правя, за да кажа следното – патриот е всеки, който краде от парите на хората.“

"А представяте ли си Левски сега да стои някъде горе и да ни гледа какво правим тука? Нямам отговор на този въпрос“, заключи Бареков.

След това обаче обясни, че ако влезе в политиката и забогатее това ще бъде случайно.

Междувременно новият политик каза, че няма близост с КТБ и не е приятел със скандалния депутат, медиен магнат и кандидат за ЕП от ДПС Делян Пеевски.

"Делян го познавам от преди 15 години, когато беше лидер на младежкото НДСВ, след това пътищата ни се разделиха и нямам честта да бъда сред близките му приятели.

Споделяне

Още от България