Бареков няма да участва в консултативния съвет при президента, не бил канен

Николай Бареков

Лидерът на партия "България без цензура" Николай Бареков обяви в събота, че във вторник няма да присъства на Консултативния съвет за национална сигурност при президента. "Първо, защото не съм канен, а и защото отиваме със Светлин Танчев на срещата на консерваторите в Хърватска. Може да поемем лидерска позиция на партията на Балканите”, обясни той.

Преди няколко дни Бареков стана зам.-председател на партията на консерваторите и реформистите, но неговата партия "България без цензура още не е член на европейската структура. Не бе потвърдено членството на Ангел Джамбазки (ВМРО), който влезе в европарламента на второ място след Бареков от коалиция ББЦ. В нея влизат едноименната партия на Бареков, ВМРО и ЗНС.

В събота Бареков обяви още, че е получил мандат от Националния съвет на регионите в срок от един месец да реши как ББЦ да се яви на изборите. Той представи три хипотези. "Първа хипотеза – да се явим сами. Втора - да снижим броя на коалиционните партньори или да го запазим. Третата е да вървим към разширяване на коалицията. Третата е най-предпочитана", заяви той.

Според него най-предпочитана за разговори била партията на Валери Симеонов НФСБ. Лидерът на ББЦ обяви още, че категорично нямало да се преговаря с ДПС, БСП, ГЕРБ и "Атака” на предсрочните избори.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?