Бареков обяви, че заедно с ГЕРБ организирали протестите ДАНСwithme

Бареков на протест през 2013 г.

Евродепутатът Николай Бареков заяви, че протестите срещу правителството на Пламен Орешарски ДАНСwithme от 2013 и 2014 година са били организирани от самия него и ледира на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Умните и красивите бяха 50 човека, останалите хора бяха на Борисов и организирани от мен млади момчета и момичета", обясни на пресконференция лидерът на България без цензура, който бе обвинен от Протестна мрежа, че умишлено се опитва да ги дискредитира.

"Г-н Борисов каза, че когато ГЕРБ си издърпали симпатизантите от протеста, на улицата са останали 100 човека. Само че пропусна да каже, че половината протестиращи бяха на Бареков. Протестът "Кой?" след 14 юли 2013 г. се превърна в политически сблъсък на площада. На следващия ден аз и моя щаб извадихме хиляди хора на протеста. Разликата между мен и организираните от ГЕРБ протестиращи, беше, че нашите хора протестираха срещу цялата политическа система, включително Плевнелиев, ДПС и ГЕРБ. Наши бяха клоуните със затворническите дрехи, наши бяха половината от плакатите на този протест", разказа Бареков

По думите му, тактиката на организирането на протести от страна на ГЕРБ била в него да участват чиновници и администратори, на които се плащало да демонстрират.

Николай Бареков обясни, че също се е срещал с банкера Цветан Василев, но не в София или Банкя, а в Брюксел.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?