Бареков опита, но не успя да провали срещата с Лаура Кьовеши

Бареков опита, но не успя да провали срещата с Лаура Кьовеши

Николай Бареков направи всичко по силите си, но не успя да провали конференцията в Съдебната палата с участието на шефката на румънската антикорупционна прокуратура Лаура Кьовеши. Евродепутатът бе за кратко подкрепен от Илияна Беновска от "Канал 3" и радио К2.

Бареков се закани още преди ден от страниците на медиите на Делян Пеевски, че смята да даде "доказателства" на Кьовеши как "Лозан Панов, Иво Прокопиев и Христо Иванов защитават само корпоративни интереси в политиката и в съдебната система и нямат никакъв интерес в България да се води реална война с корупцията".

В сряда вечерта той публикува и закана в профила си във Фейсбук, гласяща: "Утре канен-неканен смятам в качеството ми на гражданин и европейски депутат да посетя сбирката на Лозан Панов (председател на ВКС – бел.ред.) и госпожа Кьовеши. Ще задавам и въпроси. Какво прави един съдия в политиката? Защо един съдия става слуга на олигарси и бандити? Как един съдия ще бори корупцията, докато адвокатства на крадци и корумпирани типове? Понеже Лозан Панов е станал Лизан Прокопиев, аз ще питам гостенката – госпожа Кьовеши".

Усилието му стигна до вратите на зала "Тържествена" във Върховния касационен съд, защото той не бе допуснат до събитието от служителите на съдебната охрана. През вратата се чуваше как той обяснява на охраната, че не е въоръжен. После известно време евродепутатът блъска. Веднага след това той пусна снимки от фоайето пред залата и коментира, че Лозан Панов го е сложил в забранителния списък на своето мероприятие с Кьовеши.

Междувременно вътре дойде време, макар и с половин час закъснение заради ексцесиите, да започне встъпителната реч на Лозан Панов. Когато председателят на ВКС започна да говори, Илияна Беновска отиде до Кьовеши и опита точно в този момент иска да я интервюира. Макар румънската прокурорка да ѝ отказа първоначално, после премисли и каза, че ще ѝ отговори, "...стига колегите ѝ да нямат против". Всичко това – докато Панов говори. Събраните обаче – основно снимащи журналисти, казаха в хор, че имат против и Кьовеши отказа.

Споделяне

Още от България