Бареков остана само с един депутат в БДЦ - Мартин Иванов-Данона

Снимка: БГНЕС (архив)

Депутатите Светлин Танчев и Георги Ковачев напускат партията на Николай Бареков "България без цензура" (ББЦ). Двамата обаче ще останат част от парламентарната група на "Български демократичен център" (БДЦ).

С отворено писмо двамата депутати обясниха как политическите им виждания се разминават "дълбоко" с тези на евродепутата и председател на партията Николай Бареков. Междувременно Бареков съобщи, че Танчев и Ковачев са били изключени от "България без цензура" още миналата седмица.

"Размяната на остри реплики, ултиматуми и заплахи през медиите премина границата на добрия тон", се казва в писмото на депутатите до партията.

Така Бареков остана само с един депутат в Народното събрание - съгражданинът му от Пловдив Мартин Иванов-Данона.

В края на миналата година четирима депутати напуснаха ББЦ. Стефан Кенов, Борислав Иглев, Христо Тодоров и Георги Ковачев подадоха оставки като членове на партията и от заеманите постове. Бившият телевизионен водещ Росен Петров също напусна ББЦ. Всички те останаха депутати от парламентарната група на "Български демократичен център".

Няколко дни преди коледните празници Бареков обяви, че оттегля безусловната си подкрепа за БДЦ, след като депутатите от другите партии в ПГ - сред които ЛИДЕР, Земеделски народен съюз и "Гергьовден", подкрепиха предложението от управляващите промени в Закона за МВР и пенсионната реформа.

Веднага след това за говорител на БДЦ беше избран Любен Дилов-син от "Гергьовден".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?