Бареков подкрепя кметовете на ГЕРБ в Бургас и Стара Загора

Старозагорският кмет го спечелил с вкарването на багерите в ромското гето

Бареков подкрепя кметовете на ГЕРБ в Бургас и Стара Загора

Вече сме водили разговори с ГЕРБ и на много места в страната ще си партнираме с тях, а в Стара Загора и Бургас ще подкрепим техните кандидати за кметове, съобщи лидерът на "България без цензура" (ББЦ) и евродепутат Николай Бареков.

Той се обяви за премахване на "ромските гета" от центровете на големите градове в страната, връщането на трудовата повинност за трайно безработните и неграмотните български граждани.

Подкрепяме кмета на Стара Загора, защото беше първият, който вкара багерите в гетото, същото препоръчвам и на пловдивския кмет Иван Тотев, каза още Бареков на пресконференция в Пловдив. Според него в ромските квартали масово живеят хора без лични документи, тъй като, по думите му, те са или продадени на лихвари, или се използват от други лица за пребиваване в чужбина.

За Пловдив ще търсим най-доброто за пловдивчани и ще издигнем човек, който да се бори за добри резултати на първия тур, уточни Бареков.

Той обяви, че подкрепя искането за мажоритарен избор, но при условие, че се въведе и образователен ценз. Предизборната кампания не е само сблъсък на идеи, но те трябва да бъдат чути и разбрани от хората, коментира Бареков.

От ръководството на пловдивската структура уточниха, че името на кандидата за Пловдив ще стане известен до края на месеца, предаде БТА.

Имаме номинирани трима души, очакваме и окончателното решение на Николай Бареков, който има най-много номинации от структурите по места, уточни председателят за Пловдив Дяко Дяков. Предвид резултатите от последните два вота в ББЦ в Пловдив очакват да "вкарат" в местния Общинския съвет минимум четирима съветници.

На пресконференцията бяха обявени кандидати на ББЦ за кмет на общините Стамболийски и Първомай, партията ще има свои кандидати и в останалите 15 общини от Пловдивска област.

Споделяне

Още по темата

Още от България