Бареков посъветва Василев и Пеевски да не уреждат конфликта си "по такива брутални начини"

Бареков посъветва Василев и Пеевски да не уреждат конфликта си "по такива брутални начини"

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков призова депутата от ДПС Делян Пеевски и мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев да не решават взаимоотношенията си "по такива брутални начини". В коментар за станалия вече публичен конфликт между Василев и Пеевски, включително с подозрения, че банкерът стои зад неуспешен опит за ликвидиране на депутата Пеевски, Бареков коментира в неделя пред ТВ7:
Аз лично съветвам и двамата да проявят някакво смирение, скандалът между тях явно тормози цялата държава.

Неговото име фигурира заедно с това на Пеевски и Василев в сигнала на "Протестна мрежа" до прокуратурата за "организирана престъпна група". Преди дни главният прокурор даде да се разбере, че данъчните проверки на Бареков и Пеевски са пред финал, а лидерът на ББЦ е разследван и около финансирането на предизборната му кампания.

Бареков отново подчерта, че няма взаимоотношения с Пеевски и Василев. Той изрази притеснение, че вследствие на случилото се на улицата може се окаже цяла армия от безработни. Добре е тези взаимоотношения между политици и бизнесмени да не се решават по такива брутални начини, да имат обеца на ухото - политиката да не се смесва с бизнеса и обратното, каза лидерът на ББЦ, който е и евродепутат.

Бареков коментира, че си е позволил да вземе отношение, само за да защити ТВ7 от спекулациите, че обискират телевизията, което не е било вярно.

Подготвя се план Путин за България с Борисов като премиер, предупреди още Николай Бареков.

"Когато дойде отново на власт, той ще вземе целия бизнес. Този път ще е тотално, ще остави собствениците на фирмите само като управители", заяви лидерът на ББЦ и допълни, че само той може да го спре.

Освен фирми на ДПС и БСП, и Борисов има фирма, която строи "Южен поток", каза още Бареков, според когото ГЕРБ е втората партия след ДПС, която има обръчи от фирми. Премиерът очевидно е станал слуга на обръчите от фирми и затова му дърпаха ушите от САЩ, обобщи Бареков.

Станишев и Борисов взаимно ще се пазят, няма да се разследват, ще крадат заедно, защото ги е страх да не дойде Бареков, заяви още лидерът на ББЦ, предупреждавайки за задаващата се нова "чудовищна коалиция".

Той прогнозира, че Борисов ще продължи да строи проекта "Южен поток": "Днес започват да се цункат с Борисов, да се вземат и да се спасят от Бареков. Спасяват се от народа и правосъдието. Борисов няма да разследва "Южен поток". Там има фирми и на БСП, ДПС, ГЕРБ, откраднати са милиарди".

Веднага да се въведе експериментално задължителното гласуване, призова Бареков, чийто нов план е: спираме обръчите от фирми.

Лидерът на ББЦ каза, че при задължително гласуване партията му взема 40% и прави еднопартийно правителство.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?