Бареков произведе последната си новина в бТВ – че напуска

Бареков произведе последната си новина в бТВ – че напуска
Водещият на сутрешния блок в бТВ Николай Бареков, който от няколко месеца стартира собствено предаване "На Барекадата", обяви официално в понеделник, че е напуснал телевизията. Миналата седмица той не се появи на екран, което даде повод за медийни публикации, че Бареков работи по друг медиен проект и тъй като е в "конфликт на интереси“ е уволнен. Журналистът обаче настоятелно твърдеше, че е болен от грип, а от бТВ обявиха официално, че е взел по-дълъг отпуск, за да се възстанови.

Бареков съобщава в блога си, че се оттегля от бТВ, докато "е на върха" и иска да "овладее и изкуството да създаваш и управляваш голям проект в медиите“.

"Взех своето съдбоносно за мен решение да приема много висок ръководен пост на друго място, а преките ми ръководители от бТВ приеха с разбиране и добро отношение, присъщо само на най-голямата медия, моето желание“, заявява още Бареков.

"През последната година зачестиха и увеличиха настойчивостта си към мен интересните предложения от авторитетни медии у нас и в чужбина за продължаване на творческата ми дейност и участието ми в различни съвместни проекти", посочва Бареков относно новите си творчески планове.

"Ценното за мен е, че те ми дават по-голяма самостоятелност във взимането на решение, що се отнася до глобалното развитие на един медиен процес“, коментира още Бареков.

"Време е да поема по самостоятелен път в отговор на моите вътрешни журналистически терзания и убежденията ми за развитието на медиите в глобален мащаб. Седем години заедно всяка божа сутрин в дома на почти всяко българско семейство са страшно много време и човек става неусетно зависим от собственото си ежедневие...“, се казва още в обръщението на Бареков.

И накрая завършва: "Обичам битките и предизвикателствата и живея с тях. Знаят го приятелите ми, знаят го и враговете ми. Скоро време ще научите много интересни неща за новите ми творчески проекти. Нека Бог да ми е на помощ! Благодаря на семейството си и приятелите ми, които подкрепиха моето решение. Надявам се майка ми да е доволна, защото спазвам заръката и - да си тръгна от едно място, когато съм на върха“.

бТВ от своя страна реагира с няколко часа закъснение и едва по обяд съобщи, че "водещият на"Тази сутрин" Николай Бареков вече не е част от екипа" на медията. "Бареков подаде молба за напускане с мотивите, че има други творчески планове в сферата на медиите. Ръководството на bTV му благодари за работата, като водещ на предаването "Тази сутрин" и му пожелава успех!", пише в официалното съобщение на телевизията, която своевременно свали от сайта си блога на Бареков.

Последната новина, която Бареков произведе в бТВ – че напуска тази телевизия – даде повод за догадки, че той се прехвърля официално в медийната империя на банкера Цветан Василев и протежето му Ирена Кръстева. Слуховете са, че скоро ще се появи в TV-7.

Споделяне

Още от

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?