Бареков сдобрявал Борисов и Пеевски през 2009-та

През 2009-та година след като Бойко Борисов взел властта, Николай Бареков използвал за последен път контактите си с него, за да го сдобри с Делян Пеевски, разказа самият лидер на "България без цензура" (ББЦ) и бивш телевизионен водещ Николай Бареков пред Нова телевизия в сряда. В тази роля той влязъл по молба на Делян Пеевски като "приятел" на Борисов и като "много добър познат" на Пеевски.

Бареков не бил присъствал на самото сдобряване, но изтъкна, че през 2010 и 2013 г. ГЕРБ използвала, 4в добрия смисъл на думата", административния капацитет на Пеевски. Това се виждало от ключовите решения по това време, които наистина съвпадали с казаното от Пеевски за Цветан Цветанов и техните срещи.

Лидерът на ББЦ се оплака, че медиите на Пеевски са обърнали "бухалката" в негова посока и организират, по думите му "тъй наречения разпад на "България без цензура", какъвто в действителност няма.

Бареков си обяснява това с факта, че е станал много опасен. "Не съм слугувал на Пеевски, не се чувам с него. Аз станах опасен. Станах прекалено голям и прекалено опасен, станах вторият човек в групата на консерваторите в европарламента за три месеца, 250 хиляди гласа си ги изкарах сам", каза той.

Бареков смята, че се е оказал неудобен едновременно за интересите и на Пеевски, и на Цветан Василев. "Не се оказах удобен за техните интереси - Василев иска да си спаси банката, а Пеевски има някакви интереси, с които аз очевидно влизам в колизия", каза той и допълни, че знае "механизмите, по които се управляваше държавата през последните 7 години".

Освен това в момента имало съвпадение на интересите на Пеевски и Борисов срещу ББЦ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?