Бареков се сдоби с още един депутат, но само за два часа

В последния ден на 42-ото Народно събрание още един депутат от "Атака" - Гален Монев, напуска парламентарната група на националистите и обяви, че се присъединява към "България без цензура" на Николай Бареков.

В началото на днешното извънредно заседание председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви, че са постъпили две заявления за напускане на групата на "Атака" - на Монев и на Димитър Аврамов, който обяви решението си миналата седмица, че се присъединява към "България без цензура" на Николай Бареков.

По-късно пред журналисти Монев, който дойде в сградата на парламента заедно с Бареков, обяви, че е искал напускането му на парламентарната група да съвпада с края на Народното събрание, за да не подменя вота на избирателите. "Има хора, които си сменят принципите заради партията, а също и хора, които сменят партията заради принципите си", каза той. И обяви партията на Бареков за алтернатива на ДПС и ГЕРБ, заради което се присъединявал към формацията.

Бареков пък обобщи, че този парламент завършва с шестима депутати отцепници, които той причисли към ББЦ - Светлин Танчев, Румен Йончев, Даниел Георгиев, Георги Марков, Димитър Аврамов и Гален Монев.

Споделяне

Още от България

Какво правителство е добре да има сега?