Бареков ще сезира Жан-Клод Юнкер заради пенсионните фондове

Лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков ще сезира председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заради пенсионните фондове, съобщиха от пресцентъра на партията във вторник.

"Българският народ трябва да знае, че днешните управляващи готвят огромен грабеж", отбеляза Бареков. По думите му подготвяните промени в Закона за пенсионните фондове щели да доведат до "скрита национализация и източване на 7-8 млрд. лева".

"Ако е вярна изнесената в медиите информация, че след една година всички партиди на хората, които не потвърдят обратното, автоматично ще отидат от частния пенсионен фонд в държавния, това означава, че милиардите натрупани от хората по лични сметки и партиди ще отидат в общия кюп на НОИ, където те вече няма да бъдат частна собственост", коментира Бареков.

По думите му "грабежът, който подготвят ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ, прилича на грабежа на Симеон Дянков, който национализира 1 млрд. лева от Здравната каса, а след това парите изчезнаха и не отидоха за здравеопазване, а за магистрали и рязане на лентички".

Споделяне

Още по темата

Още от България