Бареков ухажва миньорите в "Бобов дол" с обещания за държавни дотации

Бареков ухажва миньорите в "Бобов дол" с обещания за държавни дотации

След като на евроизборите миньорите от "Бобов дол" бяха обект на корпоративно купуване на гласовете им от страна на БСП, сега, да ги ухажва, на 400 метро под земята в рудник "Бабино" слезе във вторник лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Екипиран с работен гащеризон, лампа-челник и самоспасител той обещал на работниците, че като член на комисията по енергетика в Европарламента да представи на евродепутатите исканията на миньорите, които са недоволни от забавените им заплати, и отпускането на помощ от страна на ЕК за спасяването им. От съобщението на партийната централа обаче не става обаче ясно как точно ще се предостави тази помощ.

Пресцентърът обаче цитира Бареков, който се заканва: "Ще върна държавата в рудниците, тя трябва да ги дотира, както е навсякъде по света, заради евтиния ток, който купува от ТЕЦ-овете". Той обявил още, че ако миньорите решат да стачкуват, "спирам предизборната кампания и слизам при вас в забоите". "Ще остана до вас от първия до последния ден", декларирал новият политик.

"Не искам гласа ви насила, не ми трябва корпоративен вот, а съмишленици и искрена подкрепа, за да управлявам", посрещнал лидерът на ББЦ миньорите от 1-ва и 2-ра смяна пред клетките на бобовдолския рудник "Бабино".

Като искаме да представляваме миньорите, трябва да знаем в какви условия работят, обяснил целта на спускането си под земята Бареков. Тук съм като техен слуга, да видя и чуя проблемите им и да ги усетя с кожата си, обяви той.

"Срам ме е от тежкия ви труд. Няма такива мъже като вас в политиката - вие сте истинските патриоти, благодарение, на които България я има и днес", продължил с предизборните четкания Бареков. "Аз не съм приятел на ръководството на мината, а ваш съмишленик, нямам договори с директорите, а с вас, затова предайте на вашите семейства, че не искам насила да ме подкрепите. Гледайте на мен като на човек, който ще гарантира работните ви места, достойни заплати и пълен хладилник. Нека ме подкрепят само тези, които виждат в ББЦ единствената нова партия, която не е била във властта, не е крала и не ви е лъгала", заявил лидерът на "България без цензура".

Пред миньорите той обяснил, че програмата на партията му предвижда създаването на 1 млн. работни места за два мандата на управление. "Чрез тях, не само ще върнем българите, които напуснаха страната и избягаха в чужбина, но и ще направим живота сигурен", продължил с обещанията Бареков.

Споделяне

Още по темата

Още от България