Бареков влезе в бюрото на европартията на консерваторите, Джамбазки чака

Николай Бареков с Джефри ван Орден в Брюксел

Лидерът на партия "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков е бил избран в Изпълнителното бюро на Партията на европейските консерватори и реформисти (ЕКР), съобщиха от ББЦ в четвъртък. По този начин се легитимира участието на партията му в ЕКР.

Бареков от ББЦ и Ангел Джамбазки от ВМРО влязоха в Европейския парламент от името на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС. Приемането на Бареков в бюрото е било потвърдено пред сайта Клуб Z от говорителя на ЕКР Джеймс Холтъм. Той е съобщил, че молбата за членството на Ангел Джамбазки в партията е била отложена, но повече подробности не е дал.

"За един политик на моите години е привилегия да расте в сянката на Мартин Каланан и Джефри ван Орден, тук не става дума за постове", коментира преди влизането си в ръководството на EКР Бареков, цитиран от пресцентъра си.

Той обявява, че "битката на "България без цензура“ в европарламента ще е утвърждаването на България като равноправен член на ЕС".

"Очарован съм, че най-накрая имаме български член в нашата политическа група. Това е доста очаквано. В лицето на г-н Бареков се сдобихме с отличен български политик, който ще ни помогне да прокараме реформите си“, е заявил Ван Орден. Той е посочил, че още с посланието си от евроизборите Бареков е показал, че хората не са доволни от посоката, в която ЕС се движи. Той иска промяна и реформа, нашата група също се бори за това.

"Искаме да гледаме и да виждаме Европа през 2050 г., а не както е била през 1915г.“, обясни зам.-председателят на консерваторите. Той обяви, че членовете на групата вече са 63 и това я прави трета сила в ЕП, като се очаква още депутати от други страни да изберат своята група.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа