Бареков, ВМРО и СИЛА организират римейк на февруарските протести

Николай Бареков води протеста срещу монополите. Сн. БГНЕС

Тази неделя водещият в ТВ7 и проектополитик Николай Бареков дебютира с протестен митинг на софийска сцена. Протестът бе "срещу монополите и властта, която ги крепи". Той започна пред централата на ЧЕЗ в София и в него се включиха ВМРО и СИЛА – две организации, които имаха дейна роля във февруарските акции срещу високите сметки за ток и монополите и които в крайна сметка доведоха до оставката на кабинета "Борисов".

В този период ТВ7 и нейният водещ се обърнаха на 180 градуса и от безрезервни поддръжници на ГЕРБ и неговите лидери се превърнаха в техен най-яростен противник. В началото на есента Бареков обяви началото на своя нов политически проект "България без цензура", както се нарича и едноименното му предаване, което върви по ТВ7 и се рекламира активно в различни медии.

По време на неделния митинг бе поискано разваляне на договора с енергодружествата и преминаване на управлението им към държавата.

Февруарските протестиращи обявиха и несъгласието си с назначаването на Румен Овчаров като представител на държавата в "Лукойл". Протестът продължи пред Министерството на икономиката и енергетиката и след това се премести пред президентството.

Николай Бареков призова за измитане на политическата олигархия. Макар че риториката му буквално заимства апела на гражданските антиправителствени протести, обявили се срещу задкулисието и олигархията, нейният обект съвсем не са Делян Пеевски и кръгът около КТБ, които според участниците в #ДАНСwithme символизират тази олигархия.

Бареков нарече назначението на Овчаров нелепо и еманация на цинизма на управляващите, но подчерта, че не това е най-големият проблем, а най-големият проблем бил политическата олигархия.


Специално в енергетиката тя водела началото си от Иван Костов, продал рафинерията, последван от Овчаров, който не направил нищо добро, а подписал неизгоден договор с "Газпром", за да стигне до Бойко Борисов, който до последно "пазеше тръбата на Лукойл".
"Ние сме срещу политическата олигархия в този ѝ вид, в който я виждаме в българския парламент, срещу заговора на политиците да се поддържат монополите, докато българският народ не бъде успешно унищожен", заяви Бареков.

Той обяви, че по желание на хората, протестите ще се повтарят всяка неделя по едно и също време, за да бъде възроден духът на февруарската революция.

В началото на митинга отец Георги развя българското знаме и призова за избори, а докато звучеше българският химн, се присъединиха и хората на Красимир Каракачанов от ВМРО.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?