"Центристки национализъм"

Бареков връща казармата за неграмотните, ще въвежда ценз за гласуване и за детски

И партията на Николай Бареков "България без цензура“ обяви управленската си програма в сряда. В основата ѝ е отварянето на 1 милион работни места за 8 години, заяви Бареков.

Програмата на ББЦ съдържа някои "радикални решения": връщане на казармата за неграмотните и слабо образованите, въвеждане на ценз за гласуване и за получаване на детски добавки.

"Социалната политика, която предлагаме, е уникална, мерките в нея не са нито леви, нито десни", каза Бареков. "В това отношение ние сме много по-различни и от БСП и от ГЕРБ. Каква социална политика могат да предложат те, след като управляваха и излъгаха хората", допълни той.

В програмата има четири проблема, на които е поставен акцент за решаването им - неграмотност, демографска криза, социална сегрегация и безработица.

ББЦ предлага още да има министерство на демографията и на миграционните въпроси. Това министерство ще се грижи "да се създадат условия, за да се връщат грамотните българи, които изнасяме в чужбина, както и да спрем изнасянето на просяци".

"Нашият центристки национализъм включва образование и социално приобщаване на населението. Образованият национализъм включва нашите мерки“, посочи Бареков.

Той смята, че ако дойде момент ББЦ да заеме мястото на ДПС в парламента и да решава кой ще управлява България, то ще постави своята програма и ще настоява да получи това ново министерство.

"Ще искаме да излъчим професионалисти, които ще гарантират, че можем да изпълним обещанията си към избирателите", обясни лидерът на ББЦ. Като второ условие той назова смяна на шефовете на БНБ и митниците.

ББЦ ще поиска след изборите отнемане лицензите на ЕРП-ата и затова вече поиска консултация с ЕП.

Споделяне

Още от Избори 2014

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?