Бариери и на стария път между Созопол и Приморско

Достъпът до плажа "Алепу" само срещу такса "паркинг"

Бариери са поставени на стария път между Приморско и Созопол и достъпът до плажа "Алепу" е невъзможен. За това сигнализираха читатели на Mediapool и изпратиха снимки.

"Заградиха насилствено пътя между вилно селище Дюни и Свети Тома - известно като шофьорския плаж "Алепу". Тоест това е стария път между Созопол и Приморско. Дори е сложена табела "Паркинг" и ще събират пари от хората - от държавен плаж, който не е ничия собственост на пореден алчен частник. Да не говорим, че имало решение от Созопол да се застроява! Помагайте!!!“, пишат ни читателите.

Най-вероятно републиканския път е станал частна собственост неясно как. По тази причина Mediapool препрати сигнала до Министерството на регионалното развитие, което отговаря за пътищата.

Според регистрите имотът е препродаван няколко пъти през последните десетина години. В момента се води на "Аркутино" ЕАД, което се представлява от Мустафа Гези Кериба. Дружеството  е собственост на компанията "Инджаз Ийстърн Еуропеан Пропърти Дивелопмънт Къмпани", регистрирана на Каймановите острови, сочи справка в Търговския регистър.

От едната страна на имота се намира вилно селище "Дюни" на Людмил Стойков, който първоначално беше подсъдим по аферата "САПАРД", но след това обвинението му падна.

От другата страна пък е хотелският комплекс "Свети Тома", собственост на "Главболгарстрой".

Според летовници през последните четири, пет години на това място винаги е имало ограда, като желаещите да стигнат до плажа са плащали такса от 2 до 20 лв. в зависимост от модела на автомобила им. Новото тази година е, че оградата е бетонирана в асфалтовия път и преминаването вече е невъзможно.

Очевидно теренът се подготвя за застрояване. Според местни хора за това вече имало издадено строително разрешение от община Созопол.

Случаят прилича на този с ограничения достъп до плажа "Силистар". Плажуващите преминаваха през имот на тъста на депутата от ДПС Йордан Цонев срещу такса "Паркинг". Те се разбунтуваха след като таксата беше вдигната двойно от 5 на 10 лв. След разгласяването на случая държавните органи се намесиха и такса "рекет", както я нарекоха летовниците, беше премахната.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?