Барозу и Ромпой поздравяват Орешарски

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу изпрати искрени поздравления на премиера Пламен Орешарски от свое име и от името на всички еврокомисари.

"Вашето избиране на този пост идва в решаващ за страната ви и за Европейския съюз момент", пише Барозу, и допълва: "Правителството ви има възможността да окаже значително влияние върху жизнения стандарт на българските граждани, като продължи икономическите и структурни реформи".

Председателят на Еврокомисията очаква скорошна среща с новия български премиер

Председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой е уверен, че под ръководството на Пламен Орешарски България ще бъде готова да посрещне предизвикателствата, които стоят пред нея. Ромпой заяви това в специално изявление, в което от името на Европейския съюз поздрави Пламен Орешарски с избирането на кабинет.

Европейските институции и занапред ще бъдат готови да подкрепят България и да ѝ съдействат. Очаквам с нетърпение да приветствам Пламен Орешарски на юнския Европейски съвет, обяви Херман Ван Ромпой.

Новият премиер и новото правителство на България ще продължат да допринасят за ролята на страната в общия европейски проект, допълни председателят на Европейския съвет, цитиран от БНР.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?