Барозу и Ромпой поздравяват Орешарски

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу изпрати искрени поздравления на премиера Пламен Орешарски от свое име и от името на всички еврокомисари.

"Вашето избиране на този пост идва в решаващ за страната ви и за Европейския съюз момент", пише Барозу, и допълва: "Правителството ви има възможността да окаже значително влияние върху жизнения стандарт на българските граждани, като продължи икономическите и структурни реформи".

Председателят на Еврокомисията очаква скорошна среща с новия български премиер

Председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой е уверен, че под ръководството на Пламен Орешарски България ще бъде готова да посрещне предизвикателствата, които стоят пред нея. Ромпой заяви това в специално изявление, в което от името на Европейския съюз поздрави Пламен Орешарски с избирането на кабинет.

Европейските институции и занапред ще бъдат готови да подкрепят България и да ѝ съдействат. Очаквам с нетърпение да приветствам Пламен Орешарски на юнския Европейски съвет, обяви Херман Ван Ромпой.

Новият премиер и новото правителство на България ще продължат да допринасят за ролята на страната в общия европейски проект, допълни председателят на Европейския съвет, цитиран от БНР.

Споделяне
Още по темата
Още от Европа

Кой да замени Борисов като премиер на кабинет в рамките на този мандат?