Барселона плаща 75 млн. паунда на Ливърпул за Луис Суарес

Барселона плаща 75 млн. паунда на Ливърпул за Луис Суарес

Барселона не е съгласила да плати освобождаващата клауза на Луис Суарес в договора му с Ливърпул в размер на 75 млн. паунда, съиобщават в петък световните информационни агенции.

Остава следващата седмица уругваецът да премине медицински прегледи и да подпише личния си контракт с Барселона, който ще бъде за срок от пет години. Голмайсторът на Премиър лийг през миналия сезон ще носи фланелка с №9 на "Камп Ноу".

Междувременно Суарес разпространи свое изявление към феновете на Ливърпул, в което изразява благодарността си за подкрепата им и се извинява, че напуска "мърсисайдци".

"С тежест на сърцето напускам Ливърпул за нов живот и нови предизвикателства в Испания. Аз и моето семейство се влюбихме в клуба и в града. Но най-вече аз се влюбих в невероятните фенове. Вие винаги сте ме подкрепяли и ние като семейство никога няма да го забравим и винаги ще подкрепяме Ливърпул. Надявам се, че всички разбирате защо взех това решение. Този клуб направи всичко по силите си да ме накара да остана, но да играя и живея в Испания, където живее семейството на жена ми е било моя амбиция и мечта цял живот. Вярвам, че сега е правилният момент. Пожелавам на Брендън Роджърс и отбора всичко добро в бъдеще. Клубът е в страхотни ръце и съм сигурен, че отново ще е успешен през следващия сезон. Много съм горд ще изиграх своята роля да помогна на Ливърпул да се завърне в елита на Висшата Лига и по-специално в Шампионска Лига. Благодаря ви отново страхотните моменти и спомени. You’ll Never Walk Alone", пише уругваецът.

Споделяне

Още от Спорт