Бърз достъп до интернет теми и приложения без такса пусна Глобул

Иновативна мобилна услуга i-mode, предлагаща високоскоростен достъп в интернет до богато тематично съдържание и приложения, като електронна поща, пусна на пазара Глобул в понеделник. Продуктът, който е запазена марка на японската компания ДоКоМо, бе представен в специална стратосфера, разположена край НДК, от изпълнителния директор на Глобул Танасис Кацирубас, изпълнителния директор на Космоте Груп, чийто член е бълтарският мобилен оператор Евангелос Мартигопулос и от старшия вицепрезидент и директор за мултимедийните услуги на ДоКоМо Такеши Нацуно.

I-mode услугата вече се използва от 53 милиона потребители в 16 страни по света. За българския пазар тя е разработена за по-малко от шест месеца и се предлага за всички клиенти – както на договор, така и на предплатени услуги. Те само трябва да имат телефони с i-mode функция. Глобул предлага три такива модела, като в скоро време ще обогати асортимента си.

I-mode на Глобул ще е на разположение и на потребителите и в чужбина. Клиентите ще получат достъп до i-mode сайтове с информация и забавления, които са вкарани в специалното меню в 12 категории като новини, спорт, финанси, игри, чат и др.

За целта са сключени споразумение с водещи доставчици на съдържание от България и чужбина, осигуряващи i-mode с 45 официални български и чуждестранни сайта. Сред партньорите на оператора са CNN, EuroNews, Eurosport, Terracom, Dir.bg, Web Media Group, Economedia, Jobs.bg, Datecs и др.

За активация на услугата не се иска такса, няма и абонамент, плаща се само използваното количество информация.

Употребата на i-mode, включително разглеждането на сайтове, изпращането и получаването на имейли и свалянето на файлове, се таксува по 2,40 лв./MB като клиентите заплащат само за количеството изпратени и получени данни, без значение колко време са ползвали услугата. Всеки официален i-mode сайт има безплатни и платени секции, които са достъпни след абонамент, който варира от 0 до 6 лв. Независимите сайтове не изискват абонамент и при тях се таксува само количеството изпратени и получени данни.

Всеки i-mode потребител получава 200KB безплатен GPRS трафик на месец. След това, използването на услугата се таксува по 2,40 лв./MB.

От 18 септември до 31 октомври 2006 г. ще има промоционален период за ползване на i-mode, който включва безплатен GPRS трафик до 5MB и безплатен месечен абонамент за всички i-mode сайтове. След изчерпването на тези 5MB, потребителите заплащат по 2,40 лв./MB.  Всички цени са с включен ДДС.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?