Баща и син задържани за побой на полицай с бухалка и нивелир

43-годишен мъж от село Сатовча, Благоевградско и 23-годишният му син са били арестувани в София за побой на 27-годишен полицай с бухалка и нивелир, съобщиха в четвъртък от столичната полиция.

Инцидентът станал около 16.00 часа в сряда в района на пътен възел "Бояна" на бул. "България", след като пътуващите с "Мерцедес" баща и син на няколко пъти засекли служителя на реда, който бил заедно с приятелката си във "Фолксваген Голф 4".

В крайна сметка нападателите успели да изпреварят "Голф"-а и рязко спрели пред него, препречвайки пътя му. Полицаят все пак успял да избегне удара и попитал излезлите от "Мерцедес"-а мъже какво става.

Без обяснения те започнали да го обиждат, а когато показал служебната си карта, вместо да се успокоят, двамата още повече се вбесили и започнали да налагат полицая с бухалката и нивелира. Приятелката на потърпевшия направила опит да се намеси, но и тя отнесла няколко удара, уточняват още от полицията.

В крайна сметка свадата била прекратена от пристигналите на място полицейски патрули, които задържали нападателите за 24 часа. Впоследствие се оказала, че единият от тях има и присъда за убийство. След медицински преглед пострадалият полицай е освободен без сериозни наранявания.

По случая е образувано досъдебно производство, като материалите ще бъдат докладвани на Софийската районна прокуратура, допълват още от МВР. Причините за инцидента все още се изясняват.

 

Споделяне
Още от България

Как оценявате кризисните икономически мерки на правителството?