Баща и син задържани за побой на полицай с бухалка и нивелир

43-годишен мъж от село Сатовча, Благоевградско и 23-годишният му син са били арестувани в София за побой на 27-годишен полицай с бухалка и нивелир, съобщиха в четвъртък от столичната полиция.

Инцидентът станал около 16.00 часа в сряда в района на пътен възел "Бояна" на бул. "България", след като пътуващите с "Мерцедес" баща и син на няколко пъти засекли служителя на реда, който бил заедно с приятелката си във "Фолксваген Голф 4".

В крайна сметка нападателите успели да изпреварят "Голф"-а и рязко спрели пред него, препречвайки пътя му. Полицаят все пак успял да избегне удара и попитал излезлите от "Мерцедес"-а мъже какво става.

Без обяснения те започнали да го обиждат, а когато показал служебната си карта, вместо да се успокоят, двамата още повече се вбесили и започнали да налагат полицая с бухалката и нивелира. Приятелката на потърпевшия направила опит да се намеси, но и тя отнесла няколко удара, уточняват още от полицията.

В крайна сметка свадата била прекратена от пристигналите на място полицейски патрули, които задържали нападателите за 24 часа. Впоследствие се оказала, че единият от тях има и присъда за убийство. След медицински преглед пострадалият полицай е освободен без сериозни наранявания.

По случая е образувано досъдебно производство, като материалите ще бъдат докладвани на Софийската районна прокуратура, допълват още от МВР. Причините за инцидента все още се изясняват.

 

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?