Бащата хвърлил детето си от моста, защото не можел да се грижи за него

Снимка: Нова телевизия

Арестуваният за убийството на 5-годишно дете в Габрово Дилян Бетев, направи пълни самопризнания пред съда. Той бе остава за постоянно в ареста, след като отказа да обжалва мярката си.

Детето загина в сряда сутринта, след като бе хвърлено от мост близо до Габрово. Две седмици по-рано майката Поля Христова избягала от семейното им жилище заради постоянен тормоз. Пред разследващите Бетев обяснил, че му било трудно да се грижи за детето.

"Той, към настоящия момент, все още е твърде объркан и не може съвсем точно да формулира мислите си. Казва, че откакто на 20-ти юни съпругата му е изчезнала, не е успял да се справи с отглеждането на едно 5-годишно дете", заяви окръжният прокурор на Габрово Надежда Желева.

Бетев е обвинен в умишлено убийство по особено мъчителен начин. За това престъпление може да получи и доживотен затвор без право на замяна. В сряда сутрин той заплашваше да се самоубие, но след разговор с психолог от МВР се отказа. Малко след това бе арестуван. Мъжът е осъждан за кражба и за нанасяне на лека телесна повреда. Няма данни да е имал психични заболявания или да е бил пиян или дрогиран. Според полицията обаче той е бил неадекватен, когато се обадил да съобщи, че смята да се самоубие.

Майката на детето твърди, че системно я е тормозел през последните 8 години. Нито един сигнал обаче не бил подаден. Пред Нова телевизия Христова заяви, че съжалява, че не е подала жалба и че не е взела детето със себе си преди две седмици. Тя обясни, че я е било страх, защото Бетев заплашвал, че ще убие и нея, и детето, след като ги намери.

"Той е пълен нещастник! Убиец! Изрод! Не искам да го виждам! Да гние там!Да умре там! Той не спира да ме малтретира. Постоянно! Удря ме. Постоянно ме тормози сексуално. Това е ужас! Ад! Осем години – ад! Идва уикенд – ад!", заяви Христова.

Споделяне

Още по темата

Още от България