Бащата, обвинен в изнасилване на двегодишния си син, отново задържан

Бащата, обвинен в изнасилване на двегодишния си син, отново задържан
Костадин Тасев от Сандански отново е задържан под стража, съобщиха от прокуратурата. Тасев е обвинен, че е насилвал сексуално 2-годишния си син Александър и за нанасяне на тежка телесна повреда. След представяне пред съда на петорна медицинска експертиза на 21 октомври мярката му за неотклонение беше изменена от "задържане под стража" в "подписка", след като Тасев прекара осем месеца в ареста.

Според експертизата, послужила при вземането на решението да бъде пуснат от ареста, Тасев не е изнасилил сина си, а раните по детето се дължали на рядка болест на червата.

Обвинението обаче смята, че този извод е необоснован и не кореспондира с останалите доказателства по делото. В самата експертиза липсвала категоричност и наблюдаващият прокурор е избързал с изводите си за отпаднала опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, посочват от прокуратурата.

Оборващото версията на прокуратурата за сексуално насилие заключение е направено след обстоен медицински преглед от хирурзи, уролози и съдебни медици. Правени са още андрологична експертиза и ДНК-анализ, които отхвърлят възможността този тип физически травми да са причинени на детето от бащата.

Според експертизата детето страда от болестта “Крон“. Водещи медицински специалисти обаче опровергаха през седмицата това заключение и заявиха, че вероятността такава да е диагнозата на малкия Сашко е нищожна, тъй като за проявяването на тази болест трябват поне десетина години.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?