Бащата, убил дъщеричката си, се призна за виновен и остава за постоянно в ареста

Пламен Петров. Сн. БГНЕС

Бащата, който уби 7-годишната си дъщеря в Русе, остава в ареста с най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража, реши Русенският окръжен съд.

Пламен Петров е признал, че е пребил дъщеря си в изблик на ярост и е казал, че съжалява. А докато той беше изправен пред съда, психолози започнаха работа със съучениците на малката Пламена, предаде Нова ТВ.

Един буквар и няколко непрочетени изречения са причината 7-годишната Пламена да бъде убита с юмруци от баща си. 40-годишният мъж признал, че се опитвал да накара дъщеря си да чете, а тя отказвала. Това отключило агресията.

Пламен ще бъде съден за убийството на дъщеря си. Той не отрича вината си и е съгласен с решението на съда, че е опасен за обществото и заслужава да остане за постоянно в ареста.

Майката на децата му – Деница - разказва, че това не е първият изблик на агресия от страна на Пламен. Самата тя страдала от психически и физически тормоз през целия им брак.

След убийството на 7-годишната Пламена майката е изявила желание да поеме грижите за другата си дъщеря от Пламен - 4-годишната Десислава.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?