Басистът на Slipknot е намерен мъртъв

Басистът на Slipknot е намерен мъртъв

Басистът на американската метъл група Slipknot Пол Грей е бил намерен мъртъв в хотел в градчето Де Мойн в щата Айова, предаде ББС.

Тялото на 38-годишния музикант е открито от служител на хотела в предградието на града. По тялото няма следи от физическо насилие, засега няма заподозрени за смъртта на Грей, предстои аутопсията.

Басистът е бил отседнал в хотела от няколко дни. Повечето от членовете на групата са от региона на Де Мойн.

Бандата, която е популярна с гротескните си маски, е сформирана през 1995 г., спечели наградите Грами през 2006 г. с песента “Before I Forget“, а четвъртият им албум “All Hope Is Gone“, пуснат на пазара през 2008 г., им осигури за пръв път първото място в американската класация. Той водеше и листите в Австралия, Канада, Нова Зеландия, Австрия, Финландия, Швеция и Швейцария.

Групата има и всички седем награди Kerrang! на британското метъл списание, включително за най-добра група на света през 2000 и 2001 г., както и най-добра банда на живо през 2009 г.

Деветте членове на Slipknot се появяват на концертите си и публично с хелуински маски и под съответния номер. Грей носеше номер 2.

Споделяне

Още от